ÉpületfeltüntetésÉpületfeltüntetés

Ha egy frissen elkészült építményt, vagy már egy régóta meglévőt szertne feltüntetni az ingatlan-nyilvántartásban legyen szó lakóházról, gazdasági épületről vagy üzlethelységről akkor Önnek épületfeltüntetésre van szüksége.
Banki kölcsön igénylésekor, adásvételkor jelentkezhetnek problémák, hiszen számos, régóta létező épület nincs feltüntetve az ingatlan-nyilvántartásban. Amennyiben nem biztos abban, hogy az Ön telkén lévő épületek szerepelnek a nyilvántartásban, tájékozódhat az illetékes járási földhivatalban, valamint számíthat cégünk segítségére is, mi díjmentesen utananjárunk.
Amennyiben 10 évnél idősebb egy épület, akkor lehetőség van fennmaradási engedély kérésére egy egyszerű az eljárás keretein belül.
Az újonnan befejezett építmények már nem kaphatnak végleges használatbavételi engedélyt záradékolt változási vázrajz nélkül. Ez azt jelenti, hogy mindenképp el kell készíteni az épületfeltüntetést. A lehető leggyorsabb ügyintézés végett érdemes előre gondolni a földmérési feladatokra. Amennyiben Ön építkezik, kérjen tőlünk ajánlatot.

Ha az épület engedélyeztetése az új e-építés rendszerében kezdődött, akkor a záradékolt változási vázrajzot fel kell tölteni az E-Építés rendszerébe. Ehhez az okmányirodában ingyenesen igényelhető ügyfélkapu hozzáférés szükséges. A vázrajz feltöltését az E-Építés erre kialakított felületén lehet megtenni.