Telekhatár kitűzés

Az ingatlan-nyilvántartási térképen rögzített határokat, birtoklási viszonyokat jelenítjük meg a terepen. Mivel az ország térképállománya igen hosszú múltra tekint vissza így a nyilvántartás hordozza a korábbi eljárások, térképezési gyakorlatok hibáit, problémáit. Ezért a partalan és olykor igen drága perekbe torkolló rossz szomszédi viszályokat elkerülendő sose álljon neki, kétes megbízhatóságú térképek alapján a földje "kimérésének". Ezt a feladatot mindenképp földmérőre kell bízni, de milyen esetekben van szükség kitűzésre?
Ha termőföldet, építési telket vásárol, nem biztos, hogy a tulajdoni lapon feltüntetett terület megegyezik a valóságban rendelkezésre állóval, nem rittka, hogy komoly eltérés tapasztalható. A kitűzéssel megelőzhető kellemetlenségek és esetleges enyagi károkhoz képest egy kitűzési munka költsége csekélység.
Ha kerítést, vagy más állandó jellegű építményt készül emelni a telekhatár közelében, fontos, hogy azt biztosan a helyére tervezhesse és később ne alakulhasson ki birtokvita, pereskedés, elbontatás.
Gyakori probléma a földterületek kitűzése, legyen szó a teljes területről, vagy a tulajdoni hányadok leosztásáról, hogy mindenki az őt megillető területet használhassa.
Ha bizonytalan a földrészletének határaiban, forduljon hozzánk és kérje ajánlatunkat.