Térinformatika, GIS Térinformatika

Az informatika nagyban megváltoztatta az életünket, így van ez a térképekkel is. A legtöbb pauszpapírra szerkesztett rajz már az irattárban pihen. A térképek helyét pedig átvették az adatbázisok, egyre bővülő tartalommal, hiszen szinte mindent adatot helyhez lehet kötni, ami plusz információt jelent és lehetőséget ad összetett kérdések elemzésére, modellezésére.

A Progeo szabad szoftverek alkalmazásával kínál megoldást a térinformatikai feladatokra, így a szoftverek beszerzése nem terheli az adott  feladat megoldására szánt költségvetést. Felmerülhet a kérdés, hogy semmi sincs ingyen, illetve ami ingyen van, az lehet-e jó egyáltalán. A nyílt forráskódnak növekvő szerepe van az informatikában, ingyenessége egy újfajta üzleti modellben rejlik. A vállalati és kormányzati szféra ma ugyanolyan alternatívának tekinti a nyílt forráskódú szoftvereket, mint a zárt programokat. Továbi előny, hogy gyártófüggetlen nyílt szabványokon alapulnak és nincsenek korlátozások a használatukra nézve.


Tanácsadás

Az általunk gyűjtött és a már meglévő adataiból az igényeinek megfelelő térinformatikai rendszert készítjük el. Ehhez pontosan fel kell mérni az igényeit, gondos tervezés után lehet hozzáfogni a megvalósításhoz. A rendszer tervezésétől az üzemeltetésig állunk partnereink rendelkezésére, különös figyelmet fordítva a betanításra, terméktámogatásra.

Amennyiben felkeltette az érdeklődését ez a lehetőség, kérje segítségünket az Elérhetőségek menüpont alatt.

 

qgis, grass